Your browser does not support JavaScript!

واردات بیش از 20 هزار اصله خرمای مجول در استان فارس

23 دی 1399

واردات بیش از 20 هزار اصله خرمای مجول در استان فارس


حسین پژمان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان فارس در گفت و گویی با خبرگزاری ایانا گفت: با توجه به عملکرد بالا و سازگاری خرمای مجول با شرایط اقلیمی استان فارس، سال گذشته 12 هزار اصله از این رقم تهیه و در شهرستان های خرماکاری این استان کشت شدند.
وی با اشاره به استقبال کشاورزان از این رقم خرما افزود: در سال جاری بیش از 20 هزار اصله نهال خرمای مجول از امارات خریداری شده و پس از طی مراحل قرنطینه، بین استان های خرماخیز کشور از جمله فارس توزیع خواهد شد.
پژمان در ادامه گفت: با توجه به رشد سریع ارقام کشت بافت خرما پیش بینی می شود در 6 سال آینده حجم قابل توجهی پاجوش این رقم در استان فارس تولید شود. مناسب ترین تراکم کشت این رقم هشت متر بین ردیف و هفت متر روی ردیف است که امکان انجام عملیات داشت و برداشت مکانیزه این محصول را فراهم خواهد کرد. 
وی افزود: رقم مجول بومی مراکش است و کمبود پاجوش مهم ترین مانع توسعه آن در کشورهای خرماخیز دنیا از جمله ایران بود. اما با ابداع فناوری کشت بافت و امکان تکثیر انبوه ارقام کمیاب خرما مشکل تکثیر و توسعه خرما طی سه دهه اخیر در جهان حل شده است. 
این مقام مسئول با اشاره به اینکه خرمای مجول در شرایط مناسب، 60 الی 70 کیلوگرم خرمای مناسب و تجاری تولید می کند، گفت: در دهه 70 اولین دسته از نهال های کشت بافت این رقم وارد کشور شد و با کشت در استان های خرماکاری و مشخص شدن سازگاری آن با محیط باعث شد که واردات و تکثیر این رقم برای توسعه و نوسازی نخلستان های کشور علی الخصوص استان فارس در دستور کار قرار گیرد.
استان فارس 30 هزار هکتار سطح زیرکشت خرما دارد و از این میزان سطح، افزون بر 130 هزار تن خرما در سال تولید می کند.

ورود 9 ژنوتیپ برتر خرما به استان فارس 


به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان فارس، زهرا جلیلی مقدم، مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری در سال جاری 9 ژنوتیپ برتر خرما، پنج رقم انار به استان فارس وارد می شود. همچنین باغ پایلوت پیوند اتصالی به منظور توسعه ارقام مقاوم به زوال مرکبات و باغ سازگاری ارقام جدید و تجاری برخی گونه های گرمسیری و نیمه گرمسیری در استان فارس احداث می گردد.
جلیلی مقدم با اشاره به این که واردات کشت بافتی خرما رقم مجول از استان فارس شروع شده، گفت: با پیگیری های استان فارس حدود 32 هزار اصله نهال رقم تجاری خرمای مجول وارد کشور شده است. 
تولید میوه های گرمسیری در محیط های کنترل شده یکی از مواردی است که دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری دنبال می کند. و برهمین اساس آناناس رقم 2md، کاین و چند رقم تجاری بصورت پایلوت از امسال کشت می شود.
وی در ادامه افزود: رقمی از پاپایا با شهرت بنگالی در حال حاضر در استان فارس تولید می شود و کشت ارقام جدید تجاری از جمله رقم ردلیدی در دستور کار است.
جلیلی مقدم با بیان اینکه تولید نهال رقم واندرفول انار یکی از اقدامات استان فارس بوده، افزود: این رقم در سال 96 در استان های انارخیز کشور توزیع شده است و نتایج سازگاری آن به زودی منتشر خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ایران در تولید خرما رتبه دوم، انار رتبه سوم، کیوی رتبه چهارم، انجیر رتبه پنجم و مرکبات رتبه هفتم را در جهان دارد، گفت: استان فارس یکی از بزرگترین تولید کنندگان میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور است و بزرگترین تولید کننده انجیر و انار دیم محسوب می شود.

1669 بازدید

  • اشتراک گذاری