Your browser does not support JavaScript!

رکود در بازار حبوبات، برنج و چای/ گرانفروشی روغن مایع

16 دی 1399

رکود در بازار حبوبات، برنج و چای/ گرانفروشی روغن مایع

قاسمعلی حسنی، دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در گفتگو با ایسنا، گفت: خرید و فروش اقلام حبوبات، برنج و چای در بازار با رکود مواجه شده است و علت این است که مردم منتظر کاهش قیمت ها هستند و به همین علت کمتر خرید می کنند و از طرف دیگر فروشندگان نیز انتظار دارند اجناسشان را با قیمت بهتری بفروش برسانند تا ضرر نکنند و این روند باعث رکود مطلق در بازار شده است. در حالی که بازار تا دو ماه قبل بسیار پر رونق بوده اما در حال حاضر دچار رکود شده است.
دبیر کل اتحادیه بنکداران موادغذایی تهران، اظهار کرد: افزایش چند باره قیمت از سوی تولیدکنندگان، بی انصافی فروشندگان و گرانفروشی کالایی مسبب رکود در بازار اقلام اساسی شده است.
وی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه کالا نداریم گفت: در حال حاضر جز بحران تنش قیمت ها مشکل خاصی وجود ندارد. از ابتدای آذر ماه به بعد نوسان خاصی در بازار عمده فروشی نداشتیم و در بازار خرده فروشی هر از گاهی به بهانه های مختلف قیمت کالاها دچار نوسان می شود.
حسنی در ادامه گفت: قیمت درج شده برای مصرف کننده بر روی روغن مایع با قیمتی که بدست مصرف کننده می رسد اختلاف 50 تا 100 درصدی دارد.
وی بیان کرد: درخصوص روغن دست بخش خصوصی بسته بوده و صفر تا صد روغن از تخصیص ارز تا واردات دست دولت است، به همین دلیل عرضه روغن جامد و مایع در بازار همچنان کم است.
قاسمعلی حسنی گفت: تجار به دلیل اعتباراتی که در دنیا دارند می توانند بدون دریافت ارز دولتی اقدام به واردات روغن خام کنند و این موضوع بارها عنوان شده است. اما دولت اعلام کرده است که واردات روغن باید با ارز دولتی صورت گیرد. مشکلات ایجاد شده در تخصیص ارز وقفه ای در واردات روغن ایجاد کرده و همین وقفه منجر به کاهش تولید و توزیع روغن در بازار شده است.
 دبیرکل اتحادیه مواد غذایی تهران در ادامه گفت: با این وجود، روغن مایع به میزان مورد نیاز فروشگاههای زنجیره ای  توزیع می شود. البته در بازار، گران فروشی 50 تا 100 درصدی برای مصرف کننده اتفاق می افتد. به اینصورت که روغنی که روی آن قیمت 9000 تومان درج شده 14000 تومان، روغنی که 16000 تومان قیمت خورده 24000 تومان و روغن 157000 تومانی 310000 تومان به مصرف کنندگان عرضه می شود.
وی در ادامه بیان کرد: پیشنهاد می شود بخش خصوصی وارد بازار شود و با مکانیزم عرضه و تقاضا بازار را کنترل کند. ارز دولتی با توجه به مشکلات بسیاری که ایجاد کرده باید از واردات روغن حذف شود. دولت نیز در این بین نقش نظارتی داشته باشد.
حسنی در پایان گفت: برای رفع این مشکل و خارج شدن از این شرایط باید اتاق فکری با حضور دولت و بخض خصوصی تشکیل و از تجربیات مدیران بخش خصوصی در این زمینه استفاده شود. همچنین دولت بخش خصوصی را رقیب خود نداند و در وزارتخانه ها به روی بخش خصوصی باز باشد.
 

825 بازدید

  • اشتراک گذاری