Your browser does not support JavaScript!

دهمین ماه متوالی افزایش قیمت جهانی مواد غذایی

4 اردیبهشت 1400

دهمین ماه متوالی افزایش قیمت جهانی مواد غذایی

دهمین ماه متوالی افزایش قیمت جهانی مواد غذایی


براساس گزارش سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو)، قیمت جهانی مواد غذایی در ماه مارس برای دهمین ماه متوالی افزایش یافت و به بالاترین حد از ژوئن سال 2014 رسید.
به نقل از ایسنا، در بحبوحه خرید و انبارش کالاهای غذای اساسی توسط چین که موجب ریسک تورم سریعتر در جهان شده است، قیمت جهانی مواد غذایی طولانی ترین روند صعودی در بیش از یک دهه گذشته را تجربه کرده است. شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانه های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی می کند، در مارس به 118.5 واحد در مقایسه با 116.1 واحد در ماه فوریه رسیده است که رشد 2.4 واحدی را نشان می دهد.
شاخص قیمت گیاهی براساس گزارشات فائو تحت تاثیر قیمت بالاتر روغنهای پالم، کلزا و آفتابگردان، با رشد 8 درصدی نسبت به ماه فوریه به بالاترین حد قیمت نسبت به ده سال گذشته است. در این بین می توان گفت علت بالا رفتن قیمت روغن سویا بدلیل افزایش تقاضای بخش بیودیزل است.
براساس این گزارش، شاخص قیمت لبنیات 3.9 درصد رشد داشته و این افزایش برای دهمین ماه متوالی صورت گرفت. طبق اعلام فائو یکی از عوامل موثر در افزایش این شاخص، افزایش واردات شیرخشک در آسیا و خصوصا در چین بوده است.
شاخص قیمت غلات فائو در مارس کاهش 1.8 درصدی نسبت به ماه گذشته داشت اما با این وجود همچنان 26.5 درصد بالاتر از ماه مارس سال 2020 است. در این میان قیمت صادرات گندم بیشترین کاهش را داشته و نشان دهنده تامین مناسب داخلی و چشم انداز برداشت و تولید بالای این محصول در سال 2021 است. باید خاطر نشان کرد که قیمت ذرت و برنج نیز در ماه مارس روند کاهشی داشته است. 


چشم انداز مثبت تولید غلات در 2021


براساس پیش بینی فائو، تولید غلات در سال 2021 برای سومین سال متوالی افزایش خواهد یافت. برهمین اساس می توان گفت با افزایش سطح زیر کشت گندم در اروپا و همچنین انتظارات برداشت بالاتر این محصول در هند، تولید گندم به 785 میلیون تن برسد که افزایش 1.4 درصدی نسبت به سال 2020 را نشان می دهد. همچنین با برداشت بالای ذرت در برزیل و محصول خوب آفریقای جنوبی، پیش بینی می گردد تولید ذرت در سال 2021 افزایش قابل توجهی داشته باشد.


  محصولات رکورددار افزایش قیمت در ایران


براساس آخرین گزارش منتشر شده در مرکز آمار ایران، درخصوص افزایش درصد قیمت مواد غذایی در اسفند 99، اقلام مصرفی دو گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن و میوه و خشکبار با بالاترین درصد افزایش قیمت مواجه بوده اند. در بررسی های صورت گرفته از 53 کالای منتخب، مشخص گردید 39 کالا افزایش قیمت بالاتر از نرخ تورم را داشته اند.
این افزایش قیمت ها شامل حبوبات نیز شده است و بر اساس اطلاعات منتشر شده نخود 3.8 درصد نسبت به ماه گذشته افزایش قیمت داشته، قیمت لوبیا چیتی با 1.6 درصد افزایش به مبلغ 350000ریال رسید. لوبیا قرمز با 1 درصد افزایش و عدس با 2.6 درصد افزایش قیمت روبرو بوده اند. لپه نیز با 2.3 درصد افزایش قیمت نسبت به ماه گذشته در بازار عرضه گردید.

        

 

منبع: دنیای اقتصاد،مرکز آمار، فائو

608 بازدید

  • اشتراک گذاری