Your browser does not support JavaScript!

بحران کانتینری/ فاجعه تجارت جهانی غذا

27 بهمن 1399

بحران کانتینری/ فاجعه تجارت جهانی غذا

به نقل از بلومبرگ، رقابت جهانی بر سر کانتینرها به معنی این است که امکان صادرات برنج تایلند وجود ندارد، کانادا مازاد نخود دارد و هند
نمی تواند انبوه شکر مانده در انبارهای خود را به فروش برساند. سودآوری حمل کانتینرهای خالی به سمت چین به حدی است که حتی صادرکنندگان سویا در ایالات متحده نیز مجبور به جنگیدن برای یافتن کانتینر خالی برای حمل محصولات خود به بازارهای آسیا هستند.
سختی یافتن کانتینر خالی برای حمل بار تا آنجایی است که واردکنندگان کالا که قبل از این شرایط بطور معمول در هفته، 8 تا 10 کانتینر محصول وارد می کردند، در حال حاضر تنها قادر به واردات 2 تا 3 کانتینر در هفته هستند.
با توجه به اینکه چین سریعتر از سایر کشورها از بحران کووید 19 عبور کرده و در حال تقویت اقتصاد صادراتی خود است، نرخ بالاتری برای کانتینرها پرداخت می کند و درنتیجه خالی فرستادن آنها برای بارگیری مجدد در چین برای شرکت های حمل و نقل بسیار سودآور شده است.
افزایش ناگهانی نرخ حمل بار تاثیر زیادی بر افزایش قیمت برخی مواد غذایی داشته است. اریک ونبرگ، مدیرعامل شرکت غذایی SSGA در همین زمینه گفت: ماه گذشته قیمت شکر سفید به بالاترین حد در سه سال اخیر رسید و ادامه تاخیر در صادرات و حمل سویای خوراکی از ایالات متحده، برای مصرف کنندگان آسیایی به معنای افزایش قیمت شیر سویا و توفو خواهد بود.  
اگر چه خالی برگشتن کشتی های کانتینری یک روند عادی محسوب می شود، اما شرکتهای حمل و نقل معمولا تلاش می کنند در مسیر برگشت هم بار بزنند و از نرخ حمل در هر دو جهت سود ببرند. براساس اطلاعات موجود، در حال حاضر هزینه ی حمل کالا از چین به آمریکا 10 برابر بیشتر از مسیر عکس است و این موضوع باعث تمایل بیشتر ارسال کانتینرهای خالی توسط شرکت های کشتیرانی شده است.
در بندر لس آنجلس که بزرگترین بندر محموله های کانتینری در ایالات متحده است، از هر چهار کانتینر، سه کانتینر خالی به آسیا برمی گردند در حالی که پیش از این نرخ معمول 50 درصد بود.
این روزها، کانادا به عنوان دومین تولیدکننده حبوبات در جهان نیز با مشکل یافتن کانتینر خالی برای حمل نخود و عدس روبرو است. 
این شرایط باعث شده است تا هند که دومین تولیدکننده بزرگ شکر در دنیاست، در ماه ژانویه تنها 70 هزار تن صادرات این محصول را داشته باشد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته یک پنجم کاهش داشته است.  
ویتنام بزرگترین تولید کننده قهوه روبوستا در جهان است، اما در ماههای نوامبر و دسامبر صادرات قهوه از ویتنام 20 درصد کاهش پیدا کرده است. به گفته ی لی تاین هانگ رییس شرکت "سیمکس کو داک لاک" کاهش صادرات به دلیل نبود کانتینر خالی باعث انباشته شدن انبارهای ویتنام از این محصول شده است.
براساس اظهارات بازرگانان جهانی، این شرایط باعث انتظار عده ای از خریداران و توقف خرید توسط عده ای دیگر شده است.
پیش بینی می شود ادامه این روند باعث کمبود مواد غذایی در نیمی از جهان و فاسد شدن مواد غذایی در نیمه ی دیگر جهان شود. و فاجعه عظیمی به وقوع بپیوندد. 
 

623 بازدید

  • اشتراک گذاری