آخرین پیش بینی کلی تولید غلات جهان- آوریل 2023
16 اردیبهشت 1402

کارشناسان بازار خشکبار و حبوبات ایران با بررسی منابع مختلف تحلیل و داده های خود را در زمینه تولیدات محصولات جهانی غلات در ماه آوریل منتشر کرده اند. در جدیدترین پیش بینی سال 2023-2022، تولید غلات شامل گندم و غلات درشت با 2 میلیون تن افزایش به رقم 2252 میلیون تن رسید که 2 درصد کاهش نسبت به سال گذشته را به همراه دارد. با توجه به افزایش تقاضا برای محصول گندم و کاهش ذخایر موجود، چشم انداز مصرف تا 3 میلیون تن افزایش یافته است. با این وجود پیش بینی می شود تجارت محصول ذرت نسبت به سال گذشته روند رو به رشدی داشته باشد.
پیش بینی می شود که تولید جهانی غلات با احتساب بهبود تولید ذرت و جو در سال 2024-2023، با 7 میلیون تن افزایش به میزان 2291 میلیون تن برسد. با بالا رفتن عرضه، میزان تقاضا نیز افزایش خواهد یافت که منجر به کاهش ذخایر جهانی این محصولات خواهد شد. با این وجود، پیش بینی می شود تجارت ذرت و سورگوم تا 1 درصد افزایش یابد.
پیش بینی تولیدات جهانی سویا
پیش بینی می شود با افزایش تولید محصول برزیل، تولید جهانی سویا به میزان 4 درصد درسال افزایش یابد. آرژانتین به عنوان یکی از واردکنندگان مطرح این محصول، در سال جاری نیز رکوردار واردات سویا را دارد. پیش بینی می شود در سال 2024-2023 تجارت سویا در جهان افزایش یابد و بالاترین میزان سود را نصیب کشورهای آمریکایی و آسیایی تولید کننده این محصول کند.
پیش بینی تولیدات جهانی برنج
با کاهش برداشت برنج در آسیا و آمریکا، میزان تولید این محصول در سال 2023-2022 به میزان 6 میلیون تن کاهش یافت. ذخایر جهانی برنج در سال جاری همچنان کاهش خواهد یافت این درحالیست که پیش بینی می شود مصرف و تقاضا برای این محصول به دلیل مشکلات حمل و نقل نسبت به سال گذشته کمتر باشد. با این وجود پیش بینی ها حاکی از افزایش تولید در سال 2024-2023 است و این بخاطر افزایش سطح زیر کشت کشورهای تولیدکننده آسیایی است. پیش بینی می شود با بالا رفتن تقاضا برای محصول برنج توسط واردات کنندگان آفریقایی، ذخایر این محصول افزایش نامحسوسی داشته باشد و تجارت جهانی تا یک میلیون تن در سال افزایش یابد.
خلاصه پیش بینی عرضه و تقاضای غلات درشت:
خلاصه پیش بینی عرضه و تقاضای گندم:
با کاهش عرضه گندم در ماه آوریل، شاخص این محصول طی پنج هفته گذشته به میزان 2 درصد کاهش یافت. این درحالیست که شاخص سالانه این محصول به میزان 29 درصد کاهش داشت.
خلاصه پیش بینی عرضه و تقاضای ذرت:
شاخص عرضه ذرت در ماه گذشته یک ماه کاهش داشت. این با وجودی است که افزایش تقاضای چین و همچنین افزایش قیمت های اوکراین و آرژانتین باعث بالا رفتن میزان عرضه این محصول توسط ایالات متحده گردید.
خلاصه پیش بینی عرضه و تقاضای برنج:
با توجه به افزایش تقاضای برنج از جانب اندنزی، شاخص این محصول تا 3 درصد در سراسر آسیا افزایش یافت.
خلاصه پیش بینی عرضه و تقاضای سویا:
شاخص عرضه سویا با 5 درصد کاهش ماهانه به دلیل پایین آمدن بهای صادرات در کشورهای آمریکای لاتین، بویژه برزیل همراه بود.