Your browser does not support JavaScript!

افت 50 درصدی قیمت پسته در بازار 

28 مهر 1398

افت 50 درصدی قیمت پسته در بازار 
محمد ارزانی ممقانی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار، از کاهش محسوس اقلام آجیل و خشکبار در مقایسه با ماه‌های اخیر خبر داد و گفت: باتوجه به افزایش چشم‌ گیر تولید و تثبیت نرخ ارز، قیمت آجیل و خشکبار حداقل 30 درصد در بازار کاهش یافته است.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار افزود: باتوجه به ازدیاد عرضه اقلام آجیل و خشکبار، پیش‌ بینی می‌شود که روند مطلوب قیمت در بازار ادامه یابد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه با ورود محصول جدید به بازار کاهش مجدد قیمت دور از انتظار نیست، بیان کرد: هم‌اکنون قیمت هر کیلو پسته از 200 هزار تومان سال گذشته به 140 تا 150 هزار تومان کاهش یافته است که این امر بیانگر افت 50 درصدی قیمت پسته است.

ارزانی ممقانی ادامه داد: باتوجه به افت تولید و رونق صادرات در بادام درختی، کاهش قیمتی نسبت به مدت مشابه سال قبل نداشتیم، اما در دیگر محصولات همچون تخمه آفتابگردان 40 درصد و فندق بیش از 100 درصد و سایر اقلام 20 تا 30 درصد افت قیمت داشتیم.

او متوسط قیمت هر کیلو فندق با پوست را در بازار عمده فروشی 35 تا 45 هزار تومان، بادام هندی 130 هزار تومان، بادام درختی 120 تا 160 هزار تومان، مغز گردو 95 تا 160 هزار تومان، تخمه ژاپنی 35 تا 55 هزار تومان، تخمه آفتابگردان 20 تا 28 هزار تومان و پسته 95 تا 170 هزار تومان است.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار درباره اینکه چرا مردم کاهش قیمت اقلام آجیل و خشکبار را در بازار لمس نمی‌کنند، بیان کرد: از ابتدای آبان با ورود محصول جدید به بازار افت چشم‌ گیر قیمت برای تمامی آحاد جامعه ملموس خواهد بود چرا که دیگر فروشندگان نمی‌توانند باوجود فراوانی عرضه، اقدام به گران فروشی کنند.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت صادراتی، گفت: باتوجه به افزایش چشم‌گیر تولید، امیدواریم که صادرات رونق یابد و همواره با رفع قوانین دست و پاگیر صادراتی بتوانیم همانند گذشته جایگاه خود را در بازار‌های هدف حفظ کنیم چرا که تولید پسته با رشد 100 درصدی از 75 هزار تن سال گذشته به بیش از 220 هزار تن می‌رسد.

ارزانی ممقانی در پایان با انتقاد از نبود حمایت‌ های لازم برای بخش صادرات اقلام آجیل و خشکبار، تصریح کرد: علی‌رغم تلاش متعدد صادرکنندگان برای صادرات محصول به اقصی نقاط مختلف دنیا متأسفانه حمایتی از صادرکنندگان صورت نمی‌گیرد و این در حالی است که ایران را با خشکبار در دنیا می‌شناسند و به عبارت دیگر ایران قطب خشکبار در دنیا به شمار می‌ رود که به همین خاطر انتظار می‌رود با اعمال حمایت‌ های لازم بتوانیم جایگاه قبلی خود در آجیل و خشکبار را از سایر کشور‌ها پس بگیریم تا دیگر نیازی به صادرات نفت و درآمد‌های حاصل از آن نداشته باشیم.

1922 بازدید

  • اشتراک گذاری